Protuprovalna vrata

Kako izabrati protuprovalna vrata ?

Protuprovalna vrata postala su jedan od najvažnijih dijelova doma, zato što ne štite samo Vaš dom od uljeza, već i poboljšavaju cjelokupni izgled. Međutim, kao vlasnik kuće ili stana, trebate se pripremiti za neželjene incidente s pravim sigurnosnim mjerama. Ako planirate ulagati u takva vrata, morate imati na umu nekoliko stvari. Evo nekoliko savjeta kako pronaći najbolja sigurnosna vrata za svoj dom.

Odabir materijala

Čelik i aluminij dva su najpopularnija materijala. Mnogi vlasnici kuća preferiraju čelik, zato što je čelik izdržljiviji materijal. Ako Vam je sigurnost glavna briga, birajte čelična protuprovalna vrata. S druge strane, aluminij je lagan metal i jeftiniji od čelika. Aluminijska vrata često dolaze s atraktivnim dizajnom.

Provjerite kvalitetu

Mnogi proizvođači koriste se nekvalitetnim materijalima. Trebali biste se kloniti takvih marki i provesti istraživanje tržišta kako biste doma donijeli kvalitetan proizvod. Budući da su Vam sigurnost i zaštita prioritet, trebali biste odabrati uglednu marku kako biste osigurali da ste dobili najbolji proizvod.

Odabir brave

Brava je jedna od ključnih značajki vrata i na nju biste trebali obratiti veću pažnju. Dajte prednost vratima koja dolaze s bravama poznatih proizvođača. Većina ljudi nisu stručnjaci za brave, u takvoj se situaciji morate pouzdati u reputaciju proizvođača ili dobavljača. Kvalitetni proizvodi imaju jamstvo i o tome biste trebali razgovarati s dobavljačem. 

protuprovalna vrata

Klasična vrata

Klasična protuprovalna vrata savršen su izbor za one koji traže najvišu sigurnost a istodobno ne odustaju od stila.

Tradicionalni bezvremenski stil, ali iznova posjećen i poboljšan modernijim izgledom. Odaju sjajan osjećaj topline i dobrodošlice, predviđajući atmosferu koja karakterizira unutarnje prostore.

Dvokrilna vrata

Zašto odabradti dvokrilna protuprovalna vrata?

Kad je ulaz u stan ili kuću prilično velik, tradicionalna jednokrilna protuprovalna vrata mogu se pokazati neprikladnima. U slučaju da i dalje želite iskoristiti visoku razinu zaštite i sigurnosti, rješenje su dvokrilna vrata.

protuprovalna vrata - dvokrilna
protuprovalna vrata - elektronicka

Elektronička vrata

Kako funkcioniraju elektronička vrata?

Elektronička protuprovalna vrata savršeno su rješenje za one koji žele kombinirati visoki stupanj sigurnosti s praktičnošću i udobnošću. Omogućuju pristup bez ključeva; imaju motoriziranu bravu kojom se daljinski upravlja putem omogućenog uređaja: često je to pametni telefon, ali to može biti i gumb integriran u portafon, daljinski upravljač, značka.

Otvaranje se odvija automatski zahvaljujući niskonaponskoj električnoj struji, točnije impulsu koji otključava mehanizam na temelju elektromagneta ili baterije. Zatvaranje je također automatsko.

Dizajn vrata

Protuprovalna vrata kao element dizajna

Dizajn protuprovalna vrata proizvedena su s vrlo specifičnom namjerom: usklađivanjem sigurnosti, funkcionalnosti i stila. Ona su učinkoviti zaštitni sustav, ali istodobno i arhitektonski elementi koji se skladno integrira u okoliš. Paneli su nedvojbeno ključni elementi, jer oni određuju estetiku vrata.

Birate između različitih visokokvalitetnih materijala, uključujući drvo i njegove derivate, metal, ali i porculanski kamen i PVC. Zahvaljujući modernim tehnologijama, najbolji proizvođači nude široku paletu boja, završnih obloga i ukrasa; oni se kreću od glatkih ploča do pantografiranih, od onih sa staklenim umetcima do onih s umetcima od inoxa.

protuprovalna vrata - dizajn vrata