Komarnici

Komarnici

Komarnici predstavljaju pouzdanu zaštitu od insekata. Mreža komarnika izrađena je od staklenoga vlakna i otporna je na sve vremenske prilike. Kada je komarnik na prozoru, zbog potopnog profila gotovo ga i ne primjećujemo.

Komarnike dijelimo na:

Fiksni komarnici ugrađeni su direktno na prozorski okvir i možete ih po želji skinuti i staviti nazad. Napravljen od aluminijskog profila na koji je napeta mreža protiv insekata. Učvršćivanje se vrši preko kukica koje omogućuju jednostavno skidanje komarnika. Za ugradnju nije potrebno bušenje okvira prozora i sl. To je posebno pogodno za potrebe čišćenja ili ako ih želite skinuti kada vam nisu potrebni.

Rolo komarnici sastoji od aluminijske kasete u kojoj se nalazi osovina sa oprugom i mrežicom protiv insekata i aluminijskih vodilica sa četkicama koje sprečavaju kidanje i oštećenje mrežice. Rolo komarnik se može ugraditi na prozorski okvir i vrata. Rolo komarnik praktičan je zbog opruge koja ga vraća u kutiju, najčešći je izbor za prozore. Rolo komarnik je idealno rješenje za prozore gdje je potrebno prolaziti van (npr. za zalijevanje cvijeća). Kad se komarnik digne mreža se namata kao roleta. Treba naglasiti i da komarnik nije potrebno održavati.

Klizni komarnici su napravljeni od aluminijskog okvira na koji je napeta mrežica protiv insekata.  Okvir odnosno segment se ubacuje u aluminijske vodilice koje su fiksirane oko vrata, te kližu po istima. Klizni komarnik je idealan za klizna balkonska vrata i izlaze na terase.

Zaokretni komarnik je izveden od profila koji čini okvir. Na okvir se na male pante pričvršćuje krilo na kojem je napeta mrežica protiv insekata. Pant ima u sebi oprugu koja krilo zaokretnog komarnika stalno drži zatvorenim. Pomoć kod zatvaranja je magnetna traka koja dodatno zatvara krilo.